Zadělávané kachní žaludky

20 zadelavane kachni zaludky

Suroviny

Postup přípravy

Suroviny:
500 g kachních žaludků, 300 g kořenové zeleniny, 150 g
brokolice a květáku, 100 g pórku, 80 g cibule, 80 g řapíkatého celeru, 50 g másla,
50 g hladké mouky, 150 ml smetany, sůl, muškátový květ

Na 4 porce: příprava 3 hodiny
 
Kachní žaludky vařte zvolna v osolené vodě spolu s cibulí a
pórkem. Když jsou žaludky téměř měkké, přidejte kořenovou zeleninu. Nakonec
vývar sceďte a na skus vařenou kořenovou zeleninu pokrájejte na menší kousky. V
čistém kastrolu nejprve připravte z másla, mouky a muškátového květu světlou
jíšku. Tu zalijte zchladlým vývarem, dobře vše rozšlehejte a nechte dvacet
minut provařit. Omáčku doplňte květákem a brokolicí rozkrájenými na menší
růžičky a pokrájeným řapíkatým celerem, krátce vše povařte, a nakonec zjemněte
smetanou. Pak do omáčky vložte vařené žaludky a kořenovou zeleninu a vše
podávejte s tradičními knedlíky.

Aktuální letáky

COOP – naše super ceny

23.04 – 06.05.2025

Akční nabídka

23.04 – 29.04.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.04 – 29.04.2025

Pro děti i zdraví

02.04 – 29.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025