Vločkové sušenky s ovocem
Suroviny
Postup přípravy
Suroviny:
180 g ovesných vloček, 180 g vlašských ořechů, 4 vejce, 120
g třtinového cukru, 100 g sušeného či kandovaného ovoce, půl lžičky perníkového
koření, špetka soli
Na dva běžné plechy: příprava 45 minut
Ovesné vločky nejprve na sucho v pánvi lehce opražte, aby
získaly příjemnou vůni. Poté je trochu posekejte v mixéru. Přidejte k nim
pokrájené ovoce, strouhané ořechy, trochu perníkového koření a špetku soli. Vše
promíchejte.
Z bílků a trochu soli ušlehejte pevný sníh, do kterého
postupně po lžících zapracujte cukr. Když je ve sněhu všechen, vložte mísu do vodní lázně a zvolna zahřívejte, aby se cukr rozpustil a hmota zpevnila. Následně směs vyjměte z lázně a postupně do ní
zamíchejte žloutky a zbylé předem smíchané suroviny.
Z hmoty tvořte stejnoměrné hromádky, vkládejte je na pečicí
papír, roztlačte je do tvaru sušenek a pečte nízkou teplotou 140 °C asi 25–30
minut.